Monday, February 8, 2010

4 rumah berentap...

Pada minggu yang lepas, telah diadakan pertandingan sukan antara rumah bagi perlawanan bola jaring dan bola tampar. Bagi bola jaring perempuan, rumah merah telah berjaya menjadi juara di antara keempat-empat rumah sukan diikuti dengan rumah kuning, hijau dan biru. Bagi pertandingan bola tampar lelaki, rumah kuning telah berjaya menjadi juara diikuti oleh rumah merah, hijau dan biru. Bagi bola tampar perempuan, perlawanan akhir akan diadakan pada hari ini iaitu 9hb Feb 2010, jam 3.30 petang bertempat di gelanggang bola tampar SMAHMY. Perlawanan akhir ini menemukan rumah kuning dan rumah hijau untuk merebut gelaran juara. Perlawanan yang sengit antara keempat-empat rumah sukan ini amatlah membanggakan guru-guru kerana semua wakil rumah sukan berusaha sedaya upaya untuk merebut juara.
Semoga dengan adanya pertandingan-pertandingan seperti ini, pelajar dapat melakukan aktiviti yang menyihatkan badan disamping merapatkan lagi ukhwah diantara semua.
Majulah sukan untuk SMAHMY

0 comments:

Post a Comment

Popular Posts

About Me

My photo
Sekolah Menengah Agama Hj Mohd Yatim, Ulu Gadong, Negeri Sembilan adalah sebuah sekolah agama bantuan kerajaan dibawah BPI,KPM. Pelajar-pelajarnya adalah terdiri daripada pelajar biasa dan anak yatim dari seluruh Semenanjung Malaysia. Mata pelajaran yang diajar di sekolah ini adalah matapelajaran asas dan ditambah dengan subjek bahasa arab.

Search This Blog

Kementerian Pelajaran Malaysia

akhbar online

Online Newspaper

BHARIAN

HMETRO

THESTAR

NST

MMAIL

Copyright © SEKOLAH MENENGAH AGAMA HAJI MOHD YATIM | Powered by Blogger
Design by Viva Themes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com| Distributed By Blogger Templates20